У Шостці відбулася презентація результатів енергоаудиту двох житлових будинків після численних скарг місцевих мешканців на несправедливі рахунки за опалення. Особливо обурювалися власники квартир з індивідуальним опаленням, які не розуміли, чому вони мають платити за обігрів місць загального користування, як у будинках із централізованим опаленням.

На зустрічі представники міської адміністрації, комунальних служб та аудитори обговорили, як розподіляються витрати на опалення. Про це повідомляє Shostka News.

Начальниця управління економіки Шосткинської міськради Дар'я Гребенюк пояснила, що за законом навіть ті, хто має індивідуальне опалення, зобов'язані платити за місця загального користування, адже тепло губиться і через стіни, і через конструкції будівлі.

знижка на опалення

Аудит провела незалежна компанія, перевіривши два будинки на вулиці Свободи та Чернігівській. У звіті будуть дві цифри — з урахуванням тепловтрат у місцях загального користування та без них. Різниця в тарифах може становити до 15% у бік збільшення . Остаточні результати пообіцяли опублікувати вже наступного тижня, а щоб не було питань, до Шостки знову приїде інженер, щоб пояснити й обговорити звіти з жителями особисто.

Популярні новини зараз

Літні українці можуть залишитися без пенсії: кого прирекуть на голодну старість

Похолодання, вітер та мокрий сніг: до України із запізненням мчить романтичний жовтень

ТЦК отримає нові повноваження: зобов'яжуть приймати документ

До банкомату з чужим не підходьте: ПриватБанк вилучає картки та залишає українців без грошей

Показати ще

Також стало відомо, що тарифи на опалення для населення цього сезону не змінюватимуться – на них накладено мораторій і вони залишаються на рівні 24 лютого 2022 року.

Нагадаємо, навіть у гуртожитках діє: українці заробили право на 75% знижки по комуналці

Раніше ми писали про те, що газ більше не з'їдатиме бюджет: як знизити споживання будинку

Крім того, Знай.ua розповідав про дрова для опалення: актуальні ціни та які вибрати, щоб заощадити