Якщо ви отримали повістку, навіть маючи відстрочку або бронювання, не можна ігнорувати цей документ. Ви все одно зобов'язані з'явитися до територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП), навіть якщо ви вже військовослужбовець або маєте офіційно оформлену відстрочку.

Про це розповів адвокат Ростислав Кравець. Юрист зазначив, що військовослужбовці, які вже перебувають на службі, не є військовозобов'язаними та мають бути зняті з військового обліку, тому їм не повинні вручати повістки. Але якщо таке сталося, все одно потрібно з’явитися до ТЦК для з’ясування ситуації.

Повістка. Фото: скрін youtube

Щодо тих, хто має відстрочку або бронювання, ситуація виглядає схожою. Незважаючи на статус, необхідно відвідати територіальний центр. Однак це не завжди просто – у ТЦК часто великі черги, оскільки багато людей звертаються для вирішення питань мобілізації, проходження військово-лікарських комісій (ВЛК) та інших формальних процедур. В окремих ТЦК черги вже розписані до листопада.

Візит до ТЦК, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз

Нові правила вручення повісток: що тепер будуть робити поштарі

Українцям озвучили дату старту опалювального сезону 2024/2025: якими будуть тарифи

ТЦК отримає нові повноваження: зобов'яжуть приймати документ

Літнім українцям підкинуть грошей: як збільшиться пенсія в залежності від віку

Показати ще

Адвокат також нагадав, що термін мобілізації закінчується в листопаді, але ймовірно його продовжать. Тим, хто отримав відстрочку, потрібно буде її поновити, і це може викликати новий ажіотаж. Багато людей намагаються дотримуватися закону і після закінчення терміну відстрочки масово йдуть до ТЦК, що лише створює додаткове навантаження на систему.

Кравець закликав уважно слідкувати за датами і не відкладати візити на останній момент, щоб уникнути зайвих проблем та черг у територіальних центрах.

Раніше ми повідомляли, які будуть зарплати військовим та мобілізованим у жовтні?

Українці можуть служити неподалік від дому- детальніше на Знай.ua.

Нагадаємо, військові можуть не платити відсотки по кредиту.