На українців чекає непроста зима, до якої краще заздалегідь підготуватися. Зокрема, не зайве запастися продуктами, які восени можна придбати дешевше.

Рекомендаціями поділився експерт "Економічного дискусійного клубу" Олег Пендзин в ефірі "Українського радіо".

Супермаркет. Фото: скрін youtube

Опалювальний сезон може стати найскладнішим в історії України, тож зараз українці активно готуються до зими – утеплюють житло, роблять запаси продуктів.

Олег Пендзин зазначив, що запастися продуктами варто не лише через загрозу відсутності електроенергії, а й через сезонне зростання цін на їжу.

Популярні новини зараз

Незабаром почнеться хаос: з Китаю завезли "клопів, що пукають", які знищують дерева

Податок на пенсії: українцям зробили важливе оголошення

Пенсіонерам нарахують 292 гривні: хто отримає мізерний бонус

Без згоди не заберуть: хто має імунітет від мобілізації

Показати ще

На даний момент, за словами економіста, найбільш вигідно запастися овочами та фруктами, які можуть зберігатися тривалий час.

Супермаркет. Фото: скрін youtube

"Зараз маємо найнижчі ціни в році по продуктах харчування сезонного спрямування. Овочі й фрукти на сьогодні є найдешевшими. Тому варто запастися продуктами, які можна зберігати. Перш за все це овочі", - рекомендує експерт.

Загалом же "стратегія виживання" у кожного індивідуальна – можна заквасити капусту, зробити соління. Це суттєво здешевить вартість осінньо-зимового раціону.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що нові ціни на м'ясо змушують українців стати вегетаріанцями: які продукти подорожчали найбільше.

Також наш портал інформував, останню заначку на їжу: в Україні новий стрибок цін на картоплю, м'ясо та крупи.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, хліб, овочі, м'ясо та фрукти: як в Україні з жовтня зміняться ціни на головні продукти.