З жовтня 2024 року для частини українців стане доступним знижений тариф на електроенергію. Це гарна новина для тих, хто використовує електрику для обігріву своїх домівок, адже вже з 1 жовтня вартість 1 кВт*год для таких споживачів знизиться.

Якщо у червні цього року тарифи на електроенергію суттєво підскочили і стали справжнім ударом по гаманцях українців, то тепер є можливість трохи заощадити.

Тарифи на електроенергію / фото: Pixabay

Тариф, який почне діяти з 1 жовтня 2024 року, може зменшити витрати на електроенергію для окремої категорії споживачів. Замість 4,32 грн за 1 кВт*год вони платитимуть лише 2,64 грн. Це значне зниження, яке може стати полегшенням для багатьох родин.

Тарифи на електроенергію / фото: Pinterest

Популярні новини зараз

Продай майно – заплати за комуналку: українці вийшли на новий рівень бідності

Нові правила субсидій: хто залишиться без допомоги

Чоловікам дали 14 днів, щоб з'явитися до ТЦК: хто не встигне – розшук та штрафи

Перерахунок пенсій: хто отримав підвищення, а хто залишився без змін

Показати ще

Однак варто зазначити, що цей тариф не для всіх, а лише для тих, хто офіційно використовує електроенергію для опалення своїх осель. Тобто, якщо у вас вдома стоїть електричний обігрівач, це ще не означає, що ви автоматично можете користуватися пільговим тарифом. Опалювальна система повинна бути оформлена відповідно до проєкту, який затверджує використання електроенергії саме для опалення. Лише в такому випадку можна розраховувати на знижку.

Тарифи на електроенергію / фото: Pixabay

Важливо також розуміти, що пільговий тариф 2,64 грн за 1 кВтгод діє тільки на перші 2000 кВтгод, які ви споживаєте протягом одного місяця. Якщо ви перевищите цей ліміт, то за кожен наступний кіловат доведеться платити за стандартною ціною — 4,32 грн за 1 кВт*год. Тому варто бути уважним і розраховувати свої витрати, щоб не вийти за межі цього ліміту, якщо хочете зекономити.

Такий пільговий тариф діятиме не весь рік, а тільки в опалювальний сезон. Тобто, з 1 жовтня 2024 року до 30 квітня 2025 року українці. Але після закінчення цього періоду, вартість електроенергії повернеться до стандартних тарифів.

Раніше ми повідомляли, електроенергія може подорожчати на 50 %.

Українцям загрожують величезні штрафи за електроенергію- детальніше на Знай.ua.

Нагадаємо, секрети вчасної передачі показників.