Тепер чоловіки віком від 50 до 60 років можуть бути призвані на службу лише за спеціальним розпорядженням Генштабу. Тобто просто так мобілізувати їх більше не будуть – для цього потрібне окреме рішення із повними даними конкретної людини, яке вручать їй особисто.

Про це написав нардеп Олексій Гончаренко у Telegram:

"Окреме мобілізаційне розпорядження означає, що стосовно конкретного чоловіка видано таке розпорядження Генштабом. За вказівкою всіх даних. Яке треба цьому чоловікові пред'явити. Тобто "бусифікація" чоловіків у віці 50-60 забороняється."

Пенсіонери. Фото: скрін youtube

За його словами, нова директива Сухопутних військ стосується тих, хто підлягає мобілізації віком від 25 до 49 років, а для чоловіків, старших за 50, тепер діє особливий порядок. Тобто мобілізація для цієї вікової групи стане рідкістю і проводитиметься лише у виняткових випадках.

Популярні новини зараз

Соціальна допомога за новими правилами: платитимуть тим, хто раніше і не сподівався

Літо перейде в морозну зиму: погодні аномалії в Україні продовжаться - синоптик

Залишився лише тиждень: українці зазнають важких змін з 1 жовтня

Бронювання не захистить: кого можуть мобілізувати прямо з ТЦК

Показати ще

Також Гончаренко нагадав, що в Україні призупинили призов чоловіків від 18 до 25 років, які раніше були визнані обмежено придатними до служби. Директива вже розіслана по всіх областях та районах.

А ми нагадуємо, керівник Одеського ТЦК запевнив, що "бусифікації" поменшало: "Треба викорінювати це слово"

Раніше стало відомо, доки країна воює, син голови Одеського ТЦК Юрія Пуйка відпочиває в Туреччині і отримує пенсію "заднім" числом

Крім того, Знай.ua повідомляв, економічне бронювання не захистить: кого забере ТЦК