Для всіх наших шанованих читачів, котрі уважно стежать за прогнозами погоди, є важлива інформація. Справа в тому, що в Україну йде потужний антициклон. За словами синоптиків, початок третього тижня вересня буде сухим, дощі прийдуть лише на західні області та Одеську область.

Також синоптики заявили, що температура повітря вдень прогріється до 26 градусів із позначкою "плюс".

Про це стало відомо завдяки сюжету одного із українських телеканалів.

Погода восени, фото: Unian

У Карпатах традиційно прохолодніше. У горах стовпчики термометрів не підніматимуться вище +20.

Популярні новини зараз

Путін оголосив про масштабне збільшення чисельності армії

До 9,99 грн за куб: кому доведеться більше платити за газ

Українка була в шоці від харчування в школі – таке і свиням соромно давати

Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку

Показати ще

За прогнозами синоптиків, у вересні в Україні не буде раптового похолодання. Зниження температури відбуватиметься поступово. Чекати затяжних злив не слід. Перші ж заморозки можливі наприкінці місяця.

Погода восени, фото: Unian

Українські синоптики зазначають, що вересень – перехідний місяць від літа до осені, якому властиве загальне зниження температури, ослаблення грозової діяльності. У вересні закінчується метеорологічне літо.

Як пояснив журналістам заступник директора Укргідрометцентру Анатолій Прокопенко, метеорологічне літо – це коли середньодобова температура повітря перевищує +15 градусів.

Тобто протягом вересня вона поступово знижуватиметься і коли впаде нижче +15 градусів у середньому за добу, це означатиме, що літо закінчилося. Але воно може затриматися надовго, наприклад, минулого року метеорологічне літо закінчилося у третій декаді вересня. А нинішній вересень, за інформацією Укргідрометцентру, прогнозується тепліше за торішній на два градуси.

Нагадаємо, в Мінсередовищі повідомили, що якість води в річці Сейм покращується, а в Десні рух забруднення сповільнюється.

Раніше повідомлялося, Світлана Грінчук повідомила, що загроз для питного водопостачання населення від забруднення річок Сейм та Десна немає.

Також, ситуація в річках Сейм та Десна: Мінсередовища розповіло про ситуацію.