В умовах триваючої війни в Україні доступ до продовольства може стати серйозною проблемою, особливо на територіях, які опинилися під окупацією. У таких умовах важливо бути підготовленим до можливих перебоїв з постачанням ресурсів.
Щоб забезпечити себе та свою родину необхідними продуктами та можливістю приготування їжі без газу, електрики чи води, слід заздалегідь подбати про організацію запасів. Ось кілька порад, як правильно підготуватися до можливих труднощів і що слід врахувати при формуванні запасів продуктів на кілька місяців.

Тривожний рюкзачок. Фото: скриншот Youtube

Придбати або побудувати мангал. Це дозволить готувати їжу на вогні.

Запастися дровами та вугіллям. Це забезпечить пального для приготування їжі.

Придбати туристичну газову плитку/горілку і газові балони. Це дасть можливість готувати їжу навіть без стаціонарного газового постачання.

Забезпечити наявність ємностей для приготування їжі, столових приладів і посуду. Рекомендується використовувати одноразовий або багаторазовий металевий або емальований посуд.

Популярні новини зараз

Українцям приготували нові виплати: хто отримуватиме 4500 грн щомісяця

Заплатять усі, але один раз: чому українцям почали надсилати додаткові квитанції на газ

Хто не виконає вимоги ПФУ – залишиться без пенсії: кому призупинять виплати

Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу

Показати ще

Також важливо запастися питною та технічною водою і знайти відповідні ємності для їх зберігання.

Консервована риба. Фото: Youtube

При виборі продуктів для запасів варто звернути увагу на:

  • Можливість зберігання без холодильника.
  • Порційну упаковку.
  • Легкість та швидкість приготування.
  • Високу калорійність та поживність.

Заготовлення продуктів:

  • Консервація. Зберігає овочі тривалий час. Можна закрити помідори, огірки, кабачки, перець, а також приготувати варення, джеми та компоти.

  • Сушка. Сушені фрукти, овочі, гриби та зелень займають мало місця і зберігаються довго.

Що можна купити вже зараз для тривалого зберігання:

Сіль та цукор, фото health.comments

  • Цукор, мед, сіль.
  • Соду, оцет, борошно, масло.
  • Томатну пасту, крупи, макарони.
  • Спеції, сухі дріжджі, чай, каву.
  • Сухарі, хлібці, консерви (рибні, м'ясні, овочеві).
  • Кетчуп, гірчицю, печиво, цукерки.
  • Горіхи, сухофрукти, каші та супи швидкого приготування.

Запас продуктів варто робити на 2-3 місяці, періодично поповнюючи його.

Нагадаємо, МОЗ нагадує про тривожну валізку на випадок вибуху на ЗАЕС

Раніше ми писали про те, що гастроентерологи перерахували найшкідливіші ковбаси: на бутерброди краще не брати

Крім того, Знай.ua повідомляв, вартість зростає, невідомо, що буде до Нового року: в Україні злітають ціни на популярний продукт