Національний банк України підготував зміни, які можуть спростити арешт та стягнення коштів виконавчою службою. Ці нововведення прокоментував голова Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко у своєму telegram-каналі.

Нацбанк пропонує оновити Інструкцію про безготівкові розрахунки у національній валюті користувачів платіжних послуг. Серед іншого готується врегулювання питання про примусове списання грошей з рахунку платника, яке закрито з ініціативи платника або його постачальника платіжних послуг або змінено з ініціативи постачальника платіжних послуг.

Банківська карта / фото: Freepik

Спрощення арешту коштів на банківських рахунках, зокрема, може торкнутися громадян, які мають заборгованість за комунальні послуги.

Борги за комуналку. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

Плату за світло нараховуватимуть по-новому

Повістку отримають навіть ті, хто не оновив дані: нові правила призову в Україні

Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати

Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку

Показати ще

Олег Попенко припустив, що завдяки змінам процедура списання грошей за борги може бути прискорена.

"Пропонується встановити, що арешт, накладений на кошти, не припиняється, навіть якщо людина поміняла свій рахунок у банку. Тобто зараз списувати кошти за незаконні платіжки та нарахування будуть ще швидше", - заявив експерт.

НБУ анонсував зміни. Фото: скрін telegram/Олег Попенко

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, комунальники грабують українські сім'ї платіжками у 50 тисяч за тепло, воду та газ: як врятуватися.

Також наш портал інформував, у платіжках будуть нові суми: українців попередили про зміни у тарифах.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що приготування їжі обійдеться як вечеря в ресторані: українців готують до збільшення тарифу на блакитне паливо.