За вікном - розпал січня, а по розкладу передвісників весни - вже тепло. На Закарпатті вже розкрилися первоцвіти - підсніжники та примули.

Фото, зроблені на вулиці Ілони Зріні, що в Мукачеві, очевидці публікують у соціальних мережах.

фото: Facebook

фото: Facebook

Зазначимо, що підсніжники в нашій країні під охороною, адже занесені до Червоної книги України.

Популярні новини зараз

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Астролог побачив у травні "лихо" для України

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Показати ще

фото: Facebook

фото: Facebook

До слова, у центрі Мукачева несподавно розцвіла "шалена" сакура, яка не чекає весни і щороку розпускає квіти у січні-лютому.

“У Мукачеві розцвіла шалена сакура. Дерево назвали так тому, що стара сакура, яка росте у центрі міста, щороку в січні-лютому викидає квіти”, - каже гід. Чоловік додав, що така нетипова поведінка спостерігається останні кілька років.

Нагадаємо, у Закарпаття вже завітала весна, оминувши зиму. Так, у Мукачеві розцвіли перші вербові котики, яких ще називають "ціцушками". Вербову гілку прийнято освячувати в церкві за тиждень до Великодня, і такий збій у "розкладі", скоріш за все, пов'язаний із теплою та вологою температурою.

Нещодавно Знай повідомляв, що у Харкові зацвіли каштани у вересні. Городяни зняли цю аномалію на камери і показали в соцмережах. За деякими даними до аномалії призвело занадто спекотне літо і рано опале листя з дерев.

Також Знай повідомляв, що в ботанічному саду Запоріжжя зацвів бузок. Цвіте і пахне місцевим на радість. зараз в саду знаходиться відразу три сорти рослини. Йдеться про осінній бузку, яка починає цвісти в лип