Мукачівський міськрайонний суд Закарпатської області визнав винним місцевого мешканця за публічні заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу (ч. 2 ст. 109 КК України) і призначив покарання у вигляді трьох років позбавлення волі, який замінено на іспитовий термін один рік і шість місяців.

Від реального терміну обвинуваченого врятувала угода про визнання винуватості. Про це повідомляє «Главком» з посиланням на вирок від 5 жовтня.

Протягом жовтня-листопада 2018 року чоловік поширив на своїй сторінці у Facebook дописи такого змісту: «Товариші! Чи не час уже вийти і винести цю зграю?! » і «За те що довели країну до стану Гондурасу, чи не переобирати треба, а вбивати, довго і болісно: їх лицемірства немає меж!».

Під одним із цих дописів обвинувачений використав фотографії із зображенням народних депутатів VIII скликання, президента Петра Порошенка, тодішньої виконувачки обов’язків міністра охорони здоров’я Уляни Супрун.

Скріншот з Facebook

Популярні новини зараз

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Жодних довгих дієт та виснажливого спорту: надійний спосіб схуднути до літа

Показати ще

Скріншот з Facebook

Згідно з висновком спеціаліста Українського науково-дослідного інституту спеціальної техніки та судових експертиз СБУ від 5 березня 2020 року, ці дописи містять містяться заклики до однодумців вийти (ймовірно, на акції протесту) та винести (викинути, прогнати) тобто примусити, застосовуючи силу, представників влади залишити свої посади, що є закликом до насильницької зміни влади в Україні.

Обвинувачений повністю визнав свою вину у вчиненому злочині і уклав угода про визнання винуватості, яка його врятувала від тюрми. Адже санкція ч. 2 ст. 109 КК України передбачає покарання у вигляді обмеженням волі до трьох років або позбавленням волі на той самий строк з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, що суд у Миколаєві визнав, що "Опозиційна платформа - За життя" повинна брати участь у міських виборах

Як повідомляв портал Знай.uа, тернополянка вбила палицею стареньку матір, відсвяткувавши день народження

Також портал Знай.uа писав, що ДБР розслідує перевищення повноважень НАБУ через скандальну експертизу по "Роттердам+" - адвокат