Розподіл статусу критичних підприємств в Україні, які мають право "бронювати" співробітників від мобілізації, став проблематичним. Його отримують навіть пекарні та заклади з приготування суші. Про це заявив народний депутат від "Голосу" Ярослав Железняк в ефірі "Вечір.LIVE".

"Є ця проблема, коли статус критичних або стратегічних тощо надається за недостатньо зрозумілими критеріями", – сказав нардеп.

ТЦК. Фото: скрін youtube

Железняк стверджує, що кількість подібних випадків в Україні зросла – статус критично важливих підприємств отримують навіть сумнівні компанії. Водночас оборонні підприємства не мають можливості захистити своїх фахівців від мобілізації.

"Наприклад, важливим для обороноздатності підприємством у нас було це ДП "Цирки України", якщо не помиляюсь. І таких прикладів дійсно багато", – нагадав депутат.

Популярні новини зараз

Українці обомліють від нових платіжок: коли і наскільки зростуть тарифи на світло

Школи на межі: директорка розповіла про загрозливу тенденцію

Допомога перетвориться на борг: українців змусять повернути виплати

Не субсидія і не пільги: українцям нарахують допомогу на оплату комуналки

Показати ще

Нагадаємо, напередодні Кабінет Міністрів ухвалив рішення, яке дозволяє бронювати весь персонал компаній, що відіграють ключову роль у забезпеченні потреб Збройних Сил України та інших силових структур. Раніше таким підприємствам дозволялося бронювати до 50% працівників, тепер – 100%.

заняття з навідниками та водіями бойових броньованих автомобілів "Козак-2", фото: штаб ООС

Крім того, у Верховній Раді зареєстровано новий законопроєкт, яким пропонується переглянути та оновити правила бронювання працівників на стратегічно важливих оборонних підприємствах. Наразі він перебуває на розгляді народних депутатів.