Пенсійний фонд України повідомив про можливість отримання одноразової грошової допомоги в розмірі 21 тисячі гривень для певних українських домогосподарств.

Ця фінансова підтримка спрямована на допомогу з купівлею твердого палива тим, хто має право на спеціальну субсидію. Ініціатива спрямована на підтримку громадян під час холодного сезону, щоб забезпечити їх теплом і необхідними ресурсами для опалення житла- пише Пенсійний фонд України.

У Пенсійному фонді зазначають, що в першу чергу заявки розглядатимуть від домогосподарств, які знаходяться неподалік лінії фронту або в регіонах, що межують з росією, оскільки жителі цих територій потребують особливої підтримки через складні умови.

Дитина на тлі зруйнованої багатоповерхівки / фото: Юрій Білак

Щоб отримати таку допомогу, українцям необхідно подати заяву до найближчого відділення Пенсійного фонду, звернутися до центру надання адміністративних послуг (ЦНАП) або до уповноваженої посадової особи виконавчого органу місцевої ради (сільської, селищної чи міської).

Популярні новини зараз

Самок поряд не знайшлося: хтивий дельфін захотів жорсткого "кохання" від двох туристів

Київстар змінює тарифи з 29 жовтня: що чекає на абонентів

Перші снігопади: українців попередили про погоду

Загинув відомий співак, зірка гурту "One Direction" Ліам Пейн: копи кажуть - випав з вікна

Показати ще

ЦНАП. Фото з відкритих джерел

Подати заявку можна і дистанційно, через вебпортал чи мобільний додаток Пенсійного фонду, але для цього знадобиться електронний підпис.

Пенсіонерка з телефоном в руках

Увага: звернення обов’язкове лише для тих, хто подає заявку вперше або має зміни в складі сім’ї. Якщо ви вже отримували виплати раніше і склад сім’ї не змінювався, звертатися знову не потрібно – допомога буде нарахована автоматично.

Раніше ми повідомляли, на місяць по 4 500 гривень, українцям готують нову соцдопомогу.

Пенсі не лише за віком, українцям розповіли про ще одні виплати- детальніше на Знай.ua.

Нагадаємо, гучні зміни у пенсійній системі.