З листопада частина українців буде змушена більше платити за вивезення побутових відходів.

Підвищення тарифів напередодні непростої зими анонсували у Житомирі. Чим зумовлені нові розцінки на послуги, розповів начальник управління житлового господарства ЖМР Андрій Гуменюк у коментарі для телеканалу "СК1".

Вивіз сміття. Фото: скрін youtube

Якщо раніше мешканці багатоповерхових будинків отримували у платіжці 43 гривні, то зараз буде 52,90 гривні. Водночас тариф для мешканців приватних секторів збільшиться із 46 гривень до 57 гривень. Тобто, в середньому розмір оплати за вивіз сміття збільшиться на 10 гривень.

"З чим це пов'язано? У нас працює завод сміттєпереробний, він є ексклюзивним, тому що він перший в Україні сміттєпереробний завод, який працює. Такого тарифу, такої послуги, як відновлення змішаних побутових відходів, немає в жодному місті України", - заявив Андрій Гуменюк.

Популярні новини зараз

Мільйони, знайдені у голови МСЕК Крупи, можуть повернути: заява прокуратури

Тисяча гривень на дорозі не валяється: пенсіонери можуть подати заяву та підняти собі виплати

Загинув відомий співак, зірка гурту "One Direction" Ліам Пейн: копи кажуть - випав з вікна

За опалення платитимемо менше: українці отримали добрі новини про комуналку перед холодами

Показати ще

Вивіз сміття. Фото: скрін youtube

Також свою роль у підвищенні тарифу відіграли кілька інших факторів, зокрема подорожчання паливно-мастильних матеріалів, запчастин, підвищення цін на електроенергію та зростання мінімальних зарплат.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, в Україні значно "поважчали" платіжки за комуналкою: за що тепер платимо більше.

Також наш портал інформував, рахунки оформлені на людину, яка не живе у квартирі: українцям сказали, чи можна отримати субсидію.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, кубометр води обійдеться дорожче 100 гривень: чекайте на астрономічні платіжки.