Міністерство освіти та науки України планує змінити правила для школярів і зменшити кількість прогулів без поважних причин. Про це йдеться у відповідному звіті відомства.

У відомстві підтримали важливу ініціативу – скорочення терміну пропуску школи без довідки з невідомих чи без поважних причин. Відповідний проєкт вже підготовлено і буде розглянуто Кабміном найближчим часом.

Школа. Фото: скрін youtube

Якщо зміни набудуть чинності, термін пропуску занять без довідки буде скорочено з 10 до 5 робочих днів. Це робиться, зокрема, і для того, щоб Національна поліція швидше виявляла негативні для життя, здоров'я та розвитку дитини ситуації. Наприклад, коли школярі ігнорують навчальний процес, зокрема через неналежне виконання батьками їхніх обов'язків.

Школа. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

Не лише перевіряти документи: ТЦК та поліцію наділили новими повноваженнями

ТЦК посилюють правила перевірок військовозобов'язаних

Нова допомога для переселенців: майже 11 тисяч гривень кожному

Можете навіть не пробувати: які послуги недоступні чоловікам без військового документа

Показати ще

На даний момент діє норма, яка допускає пропуск занять у школі строком до 10 днів поспіль без надання довідки чи пояснювальної записки від батьків. Якщо школа не має інформації про місце перебування учня, то інформація передається до поліції та служби у справах дітей. Інформувати школу про відсутність учня зобов'язані його батьки чи опікуни

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, Міносвіти підтримало нові правила для учнів: що заборонять у школах.

Також наш портал інформував, батьки бунтують проти 12 років навчання: коли діти будуть у школі більше і чому підлітків "відселять".

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, без черг та зайвих аналізів: українські діти проходитимуть шкільні медогляди за новими правиламиэ