Тарифні зміни – це завжди болісно для гаманців українців, а особливо зараз, коли багатьом непросто забезпечити себе навіть найпростішими продуктами через активне прискорення інфляції.

Скільки споживачам доведеться віддавати грошей за газ та електроенергію з 1 листопада 2024 року, йдеться у матеріалі видання "OBOZ.UA".

Комуналка. Фото: скрін youtube

Опалювальний сезон – найскладніший період для споживачів комунальних послуг. У багатьох громадян у рази збільшуються витрати через необхідність опалювати житло. Листопад не буде простим для українців, але, на щастя, тарифних "сюрпризів" не передбачається.

Тарифи на газ

Близько 98% домогосподарств платитимуть за "блакитне паливо" по 7,96 гривні за кубометр. "Нафтогаз" зафіксував цю ціну до кінця опалювального сезону 2024-2025.

Популярні новини зараз

Хлопчик, який втратив матір на війні, звернувся до Лубінця з проханням "розібратися" з бабусею-злодійкою: забрала всі гроші дитини

Ухилянтам готують нові штрафи – випишуть без попередження

Можете навіть не пробувати: які послуги недоступні чоловікам без військового документа

У ТЦК запропонували альтернативу тим, хто не хоче потрапити на "нуль"

Показати ще

Газові плити. Фото: скрін youtube

Крім того, Кабмін офіційно продовжив дію спецобов'язків (ПСО) щодо постачання газу. Це означає, що ціни на газ гарантовано залишатимуться незмінними не лише для населення, а й виробників тепла, електрики та операторів газорозподільних систем.

Тарифи на електроенергію

У листопаді 2024 року українці платитимуть за світло по 4,32 гривні за кВт/год. Однак, цей тариф діятиме не для всіх категорій громадян.

Так, для домогосподарств, що використовують електроенергію для опалення, передбачено пільговий тариф на весь опалювальний сезон. За умови, що електроустановки зареєстровані відповідно до законодавства, за кожен кВт доведеться сплачувати 2,64 гривні. Однак за умови, що місячне споживання не перевищує 2000 кВт/год.

Тарифи на електроенергію. Фото: скрін youtube

Крім того, зберігаються альтернативні тарифи для власників дво- та тризонних лічильників. Наприклад, "нічний" тариф, який діє з 23:00 до 7:00, дає можливість платити на 50% менше - 2,16 гривні за кВт або навіть 1,32 гривні за кВт, якщо домогосподарству підключили пільговий тариф на електроопалення.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, борги за комуналку: як уникнути відключення світла, газу та води.

Також наш портал інформував, комунальники грабують українські сім'ї платіжками у 50 тисяч за тепло, воду та газ: як врятуватися.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, збільшать тариф і запровадять додатковий платіж: осіння комуналка забере останні заначки.