В Україні відчутно зросли ціни на продукти першої необхідності, серед яких соняшникова олія, борошно та цукор. Однак у деяких супермаркетах ці товари можна придбати дешевше. Про це свідчать дані порталу "Мінфін".

Купуючи продукти в певних торгових точках, можна непогано заощадити, адже часом різниця у вартості товару в двох різних супермаркетах може бути дуже відчутною. У випадку з олією, то можна заощадити до 10 гривень.

Ціни на продукти. Фото: скрін youtube

Ціни на соняшникову олію

Середня вартість соняшникової олії "Олейна" у жовтні збільшилася більш ніж на 5 гривень – до 65,95 гривні за 850 мл. Найдешевше продукт можна купити в мережі Auchan – 59,80 гривні, водночас найвищий цінник у Novus – 69,89 гривні за 850 мл. Тобто різниця понад 10 гривень.

Соняшникова олія "Щедрий Дар" у середньому коштує 61,86 гривні за 850 мл, цінник піднявся на 1,5 гривні. Найдешевше купувати в мережі Auchan – 60,70 гривні. Найвищий цінник у Novus – 62,99 гривні за пляшку.

Популярні новини зараз

Українці обомліли від нової реклами Третьої штурмової на вулицях українських міст: "Наша сім'я виглядає так"

211 гривень за куб: українцям готують новий тарифний "сюрприз"

На блокпостах посилять перевірки: що потрібно мати при собі

Українцям не повністю виплатять першу "теплу" субсидію: у чому причина

Показати ще

Ціни на соняшникову олію. Фото: скрін Мінфін

Ціни на борошно

Борошно "Хуторок" пшеничне в середньому подорожчало приблизно на 1 гривню. У мережі Novus продукт коштує 26,99 гривні, що майже на 4 гривні дешевше, ніж, наприклад, у Megamarket, де цінник на рівні 30,80 гривні за кіло.

Ціни на борошно. Фото: скрін Мінфін

Ціни на цукор

Середня вартість цукру в першій половині жовтня трохи знизилася - з 36,52 до 35,02 гривні за кілограм. У супермаркетах Auchan, Novus та Metro цінник на продукт на одному рівні – 32,90 гривні за кіло. Одночасно у Megamarket цукор майже на 9 гривень дорожчий – по 41,40 гривні за кіло.

Ціни на цукор. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, на вітрину з цінниками страшно дивитися: варена та копчена ковбаса тепер делікатес.

Також наш портал інформував, нова хвиля подорожчання: як змінилися ціни на огірки, перець та помідори.

Крім того, ми писали, картопля стане делікатесом: ціна може злетіти до 60 грн за кіло.