В Україні оновили умови призову чоловіків віком від 50 років. Переважно цю категорію громадян бойові частини брати відмовляються, але лишаються винятки, коли чоловіка передпенсійного віку можуть призвати.

Про нюанси мобілізації розповів член парламентського комітету з питань національної безпеки Федір Веніславський у коментарі виданню "РБК-Україна".

Мобілізація, скріншот: Youtube

Категорія військовозобов'язаних у віці 50+ не сильно цікавить військові частини, так як через вік і стан здоров'я такі люди не можуть виконувати завдання, які перед ними ставить командування.

"Тому є розуміння у Генштабу, що мобілізувати їх немає сенсу", - зазначив народний депутат.

Популярні новини зараз

Українці обомліли від нової реклами Третьої штурмової на вулицях українських міст: "Наша сім'я виглядає так"

Розкішні готелі та елітні авто: поляки обурені українськими ухилянтами

Буде лише 700 грн: багатьох українців приречуть на голодну старість

Українцям не повністю виплатять першу "теплу" субсидію: у чому причина

Показати ще

Мобілізація. Фото: скрін youtube

Однак, все ще залишаються винятки, коли чоловіків передпенсійного віку можуть мобілізувати. Це можливо у двох випадках - якщо у них дефіцитна військово-облікова спеціальність або якщо їх беруть на службу до тилових підрозділів, наприклад, для ремонту техніки.

При цьому Федір Веніславський наголосив, що зараз громадян віком від 50 до 60 років мобілізують досить рідко. За його словами, це вкрай обмежена кількість осіб.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, "Сигнали є": у Верховній Раді розповіли, чи збираються знижувати призовний вік.

Також наш портал інформував, українцям видають недійсні довідки ВЛК: як не потрапити під мобілізацію через помилки лікарів.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, доведеться йти до ТЦК: військкомати пояснили, що не вдасться зробити через родичів чи адвоката.