З 1 листопада 2024 року набудуть чинності нові тарифи на електричну енергію для деяких споживачів. Про це йдеться на офіційному сайті компанії YASNO.

Тарифні зміни стосуватимуться малих непобутових споживачів. У YASNO пояснили, що для цієї категорії ціни на послуги коригуються щомісяця на підставі постанови регулятора.

YASNO. Фото: скрін youtube

"Для цих споживачів зміна ціни відбувається щомісяця відповідно до постанови НКРЕКП. Ціна розраховується за методикою НКРЕКП та включає: ціну купівлі електроенергії на ринку тариф на послуги оператора системи розподілу тариф на послуги оператора системи передачі тариф на послуги постачальника універсальної послуги", - йдеться в повідомленні.

Тарифи для населення з 1 листопада

Вартість електроенергії для побутових споживачів залишається незмінною – 4,32 гривні за кВт/год. Цей тариф зафіксовано до 30 квітня 2025 року.

Популярні новини зараз

"Сюрприз" напередодні зими: комунальники заявили про підвищення тарифу на 40%

Нові правила вручення повісток: що тепер будуть робити поштарі

Літні українці можуть залишитися без пенсії: кого прирекуть на голодну старість

Пенсійний фонд дає три місяці: хто не встигне, втратить частину заслуженої пенсії

Показати ще

Платіжки за електроенергію Фото: скрін youtube

Однак у листопаді деякі домогосподарства зможуть платити за пільговим тарифом 2,64 гривні за кВт/год. Така ціна діятиме при місячному споживанні до 2000 кВт/год для домогосподарств, які обладнані електроопаленням. Пільговий тариф встановлено на час опалювального сезону 2024-2025.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українцям озвучили тариф на електроенергію у 2025 році: набагато більше, ніж планували.

Також наш портал інформував, підвищення тарифу на передачу електроенергії: чи схуднуть гаманці простих українців.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, як не втратити субсидію у новому опалювальному сезоні: попередження від YASNO.