Попри війну, українці продовжують отримувати пенсії, але бувають випадки, коли пенсіонери не погоджуються з рішеннями Пенсійного фонду України (ПФУ). Юристи з адвокатського об'єднання «Бачинський та партнери» пояснили, як можна оскаржити такі рішення.

Скаргу на рішення регіональних управлінь ПФУ можна подати до центрального офісу Пенсійного фонду протягом року з моменту прийняття рішення, але не пізніше ніж через місяць після ознайомлення з ним, про це повідомляють на сайті legalaid.

Пенсії в Україні. Фото: скрін youtube

Якщо термін оскарження пропущений з поважних причин, він може бути поновлений. До скарги обов'язково додаються документи, що підтверджують неправомірність дій ПФУ.

Рішення за скаргою має бути ухвалене протягом одного місяця і надіслане заявнику. Крім того, громадяни можуть звертатися до суду без використання процедури адміністративного оскарження.

Популярні новини зараз

Повістки від ТЦК отримують заброньовані та з відстрочкою: що відбувається

Відключення світла: коли чекати повернення графіків

500 гривень на продукти від "Ощадбанку": як отримати

Пенсіонерам старше 70 років збільшать виплати: умови та суми

Показати ще

суд,фото: google

У такому випадку термін подання позову – три місяці, якщо спершу подавалась скарга, і шість місяців, якщо відразу подають до суду. Найчастіше оскаржуються відмови в призначенні пенсії, неправильний обрахунок стажу, незарахування пільгового стажу або позбавлення права на достроковий вихід на пенсію.

Нагадаємо, виплати пенсіонерів можуть зрости на 1500 гривень

Раніше ми писали про те, що субсидії призначатимуть за новими правилами: як зміняться комунальні пільги українців

Крім того, Знай.ua повідомляв, якщо звернулися за субсидією тільки у вересні: скільки нарахують