На одержувачів житлових субсидій очікують перевірки у 2025 році, за результатами яких частина громадян може бути позбавлена ​​допомоги. Про це заявив експерт "Економічного дискусійного клубу" Олег Пендзин в ефірі "Українського радіо".

Держава, незважаючи на дірки у бюджеті, намагається вишукувати кошти, щоб допомогти українцям, які не спроможні оплачувати комунальні послуги.

Субсидія. Фото: скрін youtube

Олег Пендзин прогнозує, що наступний рік буде складнішим за попередні й витрати на соціальні виплати зменшуватимуться.

"Наступний рік буде дуже важким. Реальні видатки на соціальні потреби, охорону здоров’я та освіту будуть зменшуватися", - заявив він.

Популярні новини зараз

Школярів зобов’язали вчитися більше: тепер не виходитимуть з-за парт

Осінні канікули під загрозою: школярі відпочиватимуть за новими графіками

Повернення графіків відключення світла: як підготувати квартиру до стрибків напруги

Пенсіонери втратять залишки виплат на картах: що приготував Кабмін

Показати ще

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Зокрема, на діючих субсидіантів очікує низка перевірок, мета яких виявити порушників та припинити таким особам виплату допомоги.

"По субсидіях та інших видах соціальної допомоги будуть проведені повторні верифікації отримувачів, щоб забезпечити максимально справедливе отримання людьми цих коштів", - вважає експерт.

Виплати. Фото: скрін youtube

Отже, 2025 року в Україні може зменшитися кількість отримувачів соціальної допомоги. Водночас в уряді обіцяють забезпечити субсидіями всіх, хто реально потребує допомоги.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, допомогу на зиму: чи будуть виплати, якщо раніше призначили субсидію 0,00 грн.

Також наш портал інформував, якщо отримуєте менше – вам недоплачують: скільки маємо платити різним категоріям пенсіонерів.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, нові правила для українців: як не втратити пільги через борги за комуналку.