Мінфін вирішив усунути можливість відшкодування різниці в тарифах на тепло і воду, незважаючи на активний опір Асоціації міст України. Це стало частиною проекту бюджету на 2025 рік, який уже зареєстровано у Раді.

Сенс такий: держава раніше обіцяла компенсувати комунальним підприємствам збитки, які виникли через те, що тарифи для населення заморозили, а витрати компаній все одно зростали. Але тепер Мінфін пропонує припинити виплати, хоча на компенсації в бюджеті все ж таки закладено 12,2 мільярда гривень.

Питання в тому, що ці гроші можуть і не дійти місцевих громад.

Комунальники, фото: Київтеплоенерго

Якщо цю компенсацію не буде виплачено, то комунальні підприємства, які відповідають за тепло в будинках, виявляться в мінусі. А це означає, що забезпечити нормальне опалення взимку буде дуже складно.

Популярні новини зараз

Заплатите за сусіда, який багато миється: українцям розповіли, як вони "закривають" комуналку комусь із дому

Нові правила грошових переказів: оштрафують за “три копійки”

Без згоди не заберуть: хто має імунітет від мобілізації

Трамп дякує З*лупі: мережа Х стоїть на вухах

Показати ще

Асоціація міст наполягає на тому, щоб цей пункт із проекту закону прибрали, а борг перед комунальниками – 64 мільярди гривень – було виплачено, інакше взимку можуть виникнути серйозні проблеми із теплом.

"Асоціація міст України наполягає на вилученні абзацу шістнадцятого пункту 3 Заключних положень проекту Закону України "Про Державний бюджет на 2025 рік", реєстр. №12000 та здійснення виплати з державного бюджету підприємствам тепло- та водопостачання заборгованості у тарифах, що становить 64 млрд гривень."

Нагадаємо, з листопада українці зіткнуться із шокуючим зростанням ціни на електроенергію

Раніше ми писали про те, що без проблем поки тільки до листопада: зимові відключення під питанням

Крім того, Знай.ua повідомляв про зростання цін на електроенергію: нардепка зробила важливу заяву