З 1 жовтня Пенсійний фонд України розпочне перерахунок житлових субсидій на опалювальний сезон 2024-2025 років. Перерахунок відбудеться автоматично для більшості громадян, включаючи тих, у кого субсидії на літній період становили 0 грн.

Для тих, хто в літній період користувався не субсидією, а пільгою на оплату ЖКП, субсидію буде також автоматично перераховано без потреби особистого звернення до ПФУ. Однак, громадянам, які не отримували раніше цієї допомоги та тільки планують оформити субсидію, слід звернутись до територіальних органів ПФУ для подачі заяви.

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

Окремо, ПФУ звертає увагу на тих осіб, у яких у складі зареєстрованих мешканців домогосподарства відбулися зміни. Таким людям необхідно також звернутись до органів ПФУ для оновлення даних і отримання належної субсидії.

Крім того, можливість звернення за призначенням субсидії надається тим, хто мав заборгованість з оплати ЖКП, але погасив її або уклав договір реструктуризації. Особливий порядок нарахування субсидії стосується й тих, хто оскаржує заборгованість у судовому порядку. В цих випадках також варто звернутись до ПФУ для уточнення можливості призначення субсидії. Це дозволить забезпечити своєчасне отримання допомоги на оплату житлово-комунальних послуг у зимовий період.

Популярні новини зараз

Продай майно – заплати за комуналку: українці вийшли на новий рівень бідності

Нові правила субсидій: хто залишиться без допомоги

Штраф за відмову від ВЛК скасують: хто уникне покарання за порушення військового обліку

У жовтні українці отримають одразу три платіжки за газ: за що доведеться доплачувати

Показати ще

Нагадаємо, українців позбавляють пільг через борги по комуналці: як запобігти грошовій катастрофі

Раніше ми розповідали, що потрібно встигнути до 30 листопада: кому з українців доведеться звертатися по "теплу" субсидію

Також, соціальна допомога для пенсіонерів: які документи потрібні для оформлення