Більшість батьків в Україні не підтримують ідею запровадження 12-річного навчання в школах. Менше третини батьків учнів 5-6 класів схвально ставляться до цієї ініціативи. Згідно з даними соціологічного дослідження «Реформа профільної середньої освіти», проведеного Київським міжнародним інститутом соціології, загалом 59% батьків негативно сприймають збільшення тривалості навчання на один рік.

Зокрема, 25% батьків категорично проти 12-річної системи, а ще 34% радше не підтримують цю реформу. Лише 29% опитаних батьків учнів 5-6 класів позитивно ставляться до нововведення.

Школа, вчитель, уроки / фото: Pinterest

Щодо старшокласників, серед учнів 10-11 класів думки також розділилися. Майже чверть (24%) позитивно сприймає, що з 2027 року навчання в старшій школі триватиме три роки, тобто учні проведуть додатковий рік у школі. Однак 22% учнів старших класів проти такого подовження навчання.

Цікаво, що понад половина учнів 10-11 класів (54%) займають або нейтральну позицію щодо 12-річної системи освіти, або ще не визначилися зі своєю думкою.

Школа. Фото: youtube

Популярні новини зараз

В Україні знову індексують пенсії: цифри та прогнози

Українцям заблокують банківські рахунки: хто перший втратить гроші

Соціальна допомога для пенсіонерів: які документи потрібні для оформлення

Соціальна допомога за новими правилами: платитимуть тим, хто раніше і не сподівався

Показати ще

Це свідчить про певну невизначеність серед молоді щодо тривалості шкільної освіти, а також про те, що питання потребує подальшого обговорення та пояснення як серед учнів, так і серед батьків.

Нагадаємо, українцям у Польші готують суворі санкції: все через дітей

Раніше ми писали про те, що просто так до школи не пустять: встановлюють суворі правила – перевірятимуть усіх

Крім того, Знай.ua повідомляв, українка була в шоці від харчування в школі – таке і свиням соромно давати