Восени 2024 року Україна приєднається до міжнародної системи обміну фінансовою інформацією за стандартом CRS. З 30 вересня податкова служба автоматично отримуватиме дані про банківські рахунки українських резидентів за кордоном без запиту та без повідомлення власників.

Це стане частиною угоди між 115 країнами, включно з усіма державами ЄС, що дозволить ефективніше контролювати доходи і активи громадян та посилить боротьбу з ухиленням від сплати податків.

Людина, яка віддає іншій картку

У червні 2024 року Україна успішно пройшла оцінку системи управління інформаційною безпекою, що дозволило їй приєднатися до автоматичного обміну фінансовими даними.

За словами голови податкового комітету ВР Данила Гетманцева, підключення до системи CRS надасть податковій службі доступ до інформації про банківські рахунки українських резидентів за кордоном, а також фінансові дані міжнародних компаній.

Популярні новини зараз

Заблокують доступ до грошей: ПриватБанк звернувся з попередженням — зробіть це негайно

Водоканали розікрали гроші, а тепер вимагають підвищити тарифи

Перевірка військових документів: поліція та ТЦК отримали нові повноваження

Власників банківських карток попередили: готуйтесь втратити частину заощаджень

Показати ще

Банківські рахунки, PortoFranko

Це допоможе посилити контроль за доходами та ефективніше боротися з ухиленням від сплати податків. Перший обмін фінансовими даними для України відбудеться до 30 вересня 2024 року та охопить період з 1 липня по 31 грудня 2023 року.

Надалі обмін здійснюватиметься щорічно, що дозволить податковій службі регулярно отримувати інформацію про закордонні активи громадян і посилити контроль за декларуванням доходів.

Данило Гетьманцев, фото: delo.ua

Загальний стандарт звітності (CRS) вимагає від фінансових установ збирати дані про рахунки та передавати їх для автоматичного обміну між країнами.

Нагадаємо, ЗМІ пишуть, що банківський нагляд НБУ «закрив очі» на приховування прибутків акціонерами monobank

Раніше ми писали про те, що банки без попередження блокують рахунки

Крім того, Знай.ua повідомляв, відразу кримінальна справа: нардеп пропонує стягнути податок за перекази з картки на картку