Чиновники впевнені, що до кінця жовтня, а може навіть на початку листопада, в Україні не буде проблем з енергопостачанням. Вони зберігають оптимізм, незважаючи на ризики обстрілів, нестачу генерації та можливі поломки відремонтованого обладнання.

Згідно з джерелом, в уряді сподіваються, що зиму вдасться пережити майже без відключень світла, як і минулого року. Єдине, що може стати на заваді – це сильні морози, коли температура опускається нижче -10 градусів.

Один із чиновників Кабміну поділився, що це оптимістичний сценарій, але поки що він не підтверджується ні експертами, ні учасниками енергоринку.

Енергетики, скріншот: YouTube

На підтримку таких прогнозів посилаються на високий рівень захисту енергосистеми, запуск нової генерації та збільшення імпорту електроенергії. Однак варто зазначити, що внаслідок атак на енергосектор навесні серйозно постраждали близько половини потужностей, і багато електростанцій було зруйновано або пошкоджено.

Популярні новини зараз

"Уникнути відключень - неможливо": якими будуть графіки взимку

ПФУ скоротив фінансування пенсій: чи уріжуть виплати стареньким

Ощадбанк приготував оновлення для клієнтів: не поспішайте перевипускати картки

Соціальна допомога за новими правилами: платитимуть тим, хто раніше і не сподівався

Показати ще

З травня країни діяли графіки відключень світла, але з кінця липня вони практично не застосовуються. Сподіваємося, що зимові місяці виявляться спокійними та без зайвих перебоїв із електроенергією.

Нагадаємо, депутат розкрила, як довго ми будемо без світла і тепла цієї зими

Раніше ми писали про те, що тарифи на воду викликали паніку: прогнозують зростання цін та звільнення

Крім того, Знай.ua повідомляв, субсидію отримаєте, навіть якщо маєте борги за комуналку: українцям розповіли, як залишитися з допомогою