Після кількох місяців коливання цін на картоплю українські споживачі можуть зітхнути з полегшенням. Після стрімкого зростання вартості в серпні, обумовленого поганими погодними умовами, ціни почали поступово знижуватися. Цей спад дає надію на стабілізацію ринку овочів, хоча деякі види картоплі, зокрема молода та рожева, все ще залишаються доволі дорогими.

З початку року картопля суттєво подорожчала через недостатній врожай, викликаний спекою та посухою. Це призвело до зменшення обсягів якісної продукції, що позначилося на підвищенні цін. Однак вже в серпні ситуація змінилася завдяки зростанню пропозиції на ринку після збору нового врожаю. Станом на вересень, ціни почали падати, і нині середня вартість звичайної картоплі у супермаркетах країни коливається на рівні 20-23 гривень за кілограм. Для порівняння, ще на початку літа вона могла сягати 30 гривень і більше.

Ціни на картоплю, скріншот з відео

Так, у мережі Auchan картоплю продають по 18,90 гривні за кілограм, в Metro — 20,70 грн, у Megamarket — 22,90 грн. Проте, не все так просто: молода картопля все ще тримається на високому рівні – близько 31,90 гривні за кілограм. Це пояснюється меншою кількістю її на ринку та сезонними коливаннями попиту. Крім того, рожева картопля також не знизила ціну, залишаючись на рівні 28,90 гривень.

Таке зниження вартості картоплі може бути короткочасним, оскільки довгострокова стабільність цін залежатиме від кількості та якості продукції, що надходитиме на ринок протягом осені та зими. Зважаючи на прогнози щодо можливого зростання цін на продукти через додаткові витрати на зберігання, важливо уважно стежити за подальшими тенденціями. Споживачам варто скористатися можливістю придбати дешевшу картоплю зараз, оскільки ближче до холодної пори року ціни можуть знову зрости.

Популярні новини зараз

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем

В Україні хочуть створити армію, якій не треба буде воювати: "Ти не скажеш, що біг до іншої країни"

До 500 грн зарахується на картку: ПриватБанк порадував клієнтів

Показати ще

Нагадаємо, запас продуктів на кілька місяців: що купити в умовах війни

Раніше ми розповідали, що супермаркети переписали ціни на крупи: скільки заплатимо за гречку, рис та пшоно

Також, ціни на масло в Україні злетіли: варто готуватися до гіршого