Мешканці Берліна зможуть отримати субсидію на ремонт зламаної техніки завдяки новій ініціативі Сенату. Мета програми — скоротити кількість непотрібних відходів і стимулювати людей ремонтувати техніку замість купівлі нової.

Так у департаменті охорони навколишнього середовища сподіваються боротися з надмірним споживацтвом, яке часто супроводжується збільшенням кількості сміття та негативним впливом на довкілля.

Програма почнеться з 17 вересня 2024 року й діятиме до кінця року. Мешканці Берліна можуть отримати субсидію до €200 на ремонт побутових приладів, таких як пральні машини, холодильники, ноутбуки та інші. Мінімальна сума рахунку для отримання допомоги становить €75, але для дрібних ремонтних точок ця сума може бути зменшена до €25.

Ноутбук-планшет Lenovo

Субсидія покриватиме до 50% витрат на ремонт техніки. Щоб скористатися цією можливістю, необхідно подати заявку через спеціальну форму на офіційному сайті програми та надати рахунок-фактуру за виконаний ремонт.

Популярні новини зараз

"Спочатку їй потрібно...": відома тарологиня відповіла, чи врятує Україну жінка

В Україні хочуть створити армію, якій не треба буде воювати: "Ти не скажеш, що біг до іншої країни"

До 500 грн зарахується на картку: ПриватБанк порадував клієнтів

ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів

Показати ще

Програма розрахована на жителів Берліна, яким виповнилося 18 років, і які хочуть не тільки зекономити, але й зробити свій внесок у збереження екології. Адреси ремонтних майстерень та перелік техніки, яка підпадає під програму, також доступні на сайті.

Ініціатива спрямована на те, щоб спонукати людей до більш відповідального споживання і показати, що ремонт техніки є вигідною альтернативою купівлі нової.

Нагадаємо, Польща хоче припинити допомогу для українських біженців

Раніше ми розповідали, що українці в Естонії можуть стати безхатьками: хто ризикує втратити дах над головою

Також, українцям у Польші готують суворі санкції: все через дітей