Українські чоловіки, які проживають за кордоном, можуть бути впевнені, що їх не призвуть до війська, якщо вони звернуться до іноземного консульства для уточнення своїх персональних даних.

Як пояснив Федір Веніславський, член Комітету Верховної Ради з питань державної безпеки, оборони та розвідки, в ефірі національного телемарафону, що завдяки актуалізації даних буде збільшено кількість громадян, які мають військовий обов'язок за межами України, щоб військові частини знали, скільки громадян їм потрібно призвати на військову службу, і не витрачали час на підготовку до призову.

Людина тримає в руках військовий квиток

Однак слід зазначити, що чоловіки без військового квитка не зможуть отримати новий паспорт або скористатися консульськими послугами через 60 днів після набуття чинності мобілізаційного закону № 10449. Тому українцям віком від 18 до 60 років слід своєчасно звернутися до консульства країни проживання.

Чоловік, фото: Знай.ua

Популярні новини зараз

Увага на квитанції: українців попередили про платіжки за комуналку

Тарифи на воду викликали паніку: прогнозують зростання цін та звільнення

Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Показати ще

Консульські послуги для українських чоловіків під час воєнного стану надаються тим, хто вчасно актуалізує свої персональні дані та має документи військового обліку. Без цього важливого документа чоловіки не зможуть отримати ані український, ані закордонний паспорт, а також не зможуть скористатися іншими консульськими послугами.

Однак, навіть без військово-облікового документа є кілька виняткових ситуацій, коли консульські послуги все ж надаватимуться:

  • оформлення посвідчення для повернення в Україну;
  • надання допомоги щодо дітей, коли один із батьків є іноземцем або людиною без громадянства;
  • підтримка українців, які заарештовані або затримані за кордоном.

Тому, щоб уникнути труднощів із документами, українським чоловікам варто слідкувати за оновленням своїх даних у консульствах.

Нагадаємо, повістки після оновлення даних, кому треба поспішити до ТЦК.

Зміни у мобілізації: хто більше не має права на відстрочку- детальніше на Знай.ua.

Раніше ми повідомляли, повістка надіслана поштою, вважається врученою.