Якщо пенсіонер не повідомить про те, що він знайшов роботу, його пенсію можуть зменшити.

У Головному управлінні Пенсійного фонду України в Запорізькій області пояснили, коли і як це потрібно зробити, щоб уникнути неприємностей.

Пенсіонери / фото: Pixabay

Згідно із Законом України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування", пенсіонеру слід повідомити Пенсійний фонд про своє працевлаштування протягом 10 днів після того, як він почав працювати. Якщо цього не зробити вчасно, то пенсія може бути зменшена на 20%. Причина в тому, що пенсіонери, які не працюють, отримують додаткові виплати, на які працюючі пенсіонери права не мають. Тому, якщо пенсіонер не повідомить про своє працевлаштування, надлишково виплачені суми будуть утримані з його майбутніх пенсій.

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

На порозі хлібної кризи: українців шокували новими цінами – і це не межа

Путін оголосив про масштабне збільшення чисельності армії

Українка була в шоці від харчування в школі – таке і свиням соромно давати

Плату за світло нараховуватимуть по-новому

Показати ще

Повідомити Пенсійний фонд про своє працевлаштування можна кількома способами. Пенсіонер може звернутися особисто до сервісного центру Пенсійного фонду або скористатися вебпорталом електронних послуг, що робить цей процес зручнішим.

Щоб уникнути зайвих проблем, важливо дотримуватися вимог законодавства та вчасно повідомляти про зміни в працевлаштуванні, адже це допоможе уникнути неприємних наслідків та забезпечити правильне нарахування пенсі.

Нагадаємо, якщо ви отримуєте менше вам не доплачують, скільки мають платити різним категорія пенсіонерів.

Пенсійний вік зрівняють, тепер доведеться платити довше- більш детально на Знай.ua.

Раніше ми повідомляли, лікарі звернулися до кожного старенького- не ігноруйте це.