Монети номіналом 25 копійок вийшли з обігу вже кілька років тому. Однак, можуть принести користь і зараз. Деякі екземпляри можна продати колекціонерам за дуже значні суми. Про це свідчить інформація на спеціалізованому ресурсі violity.

Якщо вдома збереглися старі 25-копійчані монети, то варто їх уважно вивчити. Серед дріб'язку може знайтися справжній скарб.

Монети. Фото: скрін youtube

Так, на аукціон виставили 25 копійок 1992 різновиду 5.1ДАг. Стару монету продавець оцінив у космічну суму – 25 тисяч гривень. Тобто у 100 тисяч разів дорожче від номіналу.

Рідкісні 25 копійок. Фото: violity

Популярні новини зараз

На порозі хлібної кризи: українців шокували новими цінами – і це не межа

Запас продуктів на кілька місяців: що купити в умовах війни

Охоронці "Укрзалізниці" влаштували п'яно-криваву бійку: пасажири в шоці від побаченого

Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку

Показати ще

"25 копійок 1992 року, 5.1ДАг. Одна з найрідкісніших монет у колекції. Мінімальні сліди обігу. Дуже хороший стан", - зазначив власник.

Рідкісні 25 копійок. Фото: violity

Як відрізнити 25 копійок 5.1ДАг від інших?

Фахівці ресурсу "Монети-ягідки" відзначають, що 25 копійок 1992 року цього різновиду карбувалися із застосуванням гладких матриць, тому одна з особливостей таких монет - гладкий гурт.

"Для карбування використовувались гладкі матриці, тому у різновиду 5.1ДАг немає насічки на гурті", - кажуть експерти.

Інші особливості:

  • середній зуб тризубця округлий, товстий;
  • знизу хвостик літери - торкається літери Н;
  • гроно №2 у формі тупокутного трикутника.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, на роботу можна не ходити: за одну українську монету колекціонери дадуть місячну зарплату.

Також наш портал інформував, купюри у вашому гаманці можуть бути в 100 разів дорожчі від номіналу: що цікавить колекціонерів.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, колекціонери показали монети, які коштують великих грошей: можуть знайтися в будь-якій скарбничці.