4 Вересня Верховна Рада ухвалила в першому читанні новий законопроєкт №11407, підготовлений Радою міністрів у співпраці з Міністерством оборони.

Він вносить зміни до закону про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей. Законопроєкт пропонує важливу реформу, яка дозволить військовослужбовцям заздалегідь підготувати особисте розпорядження на випадок, якщо вони стануть військовополоненими або зникнуть безвісти. Цей письмовий наказ визначатиме, хто з родичів отримає виплати.

Пільги для дружини військового

За відсутності такого документа кошти розподіляються за стандартною схемою: спочатку виплати отримують подружжя, законні представники дітей та батьки. Потім - повнолітні діти та брати і сестри, але вони можуть отримати не більше 20% від загальної суми.

У разі смерті військовослужбовця невиплачені кошти перераховуються родині, яка залишилася в живих, або включаються до складу спадщини. Порядок і розміри таких виплат визначаються Кабінетом Міністрів. Експерти з Верховної Ради вказують на необхідність більшої ясності в деяких ключових питаннях.

Популярні новини зараз

Обережно, поставте коробку на місце: українців попередили про небезпечні яйця у супермаркетах

"Спочатку їй потрібно...": відома тарологиня відповіла, чи врятує Україну жінка

Небезпечна хвороба повертається: через травму пальця хлопчик потрапив до інтенсивної терапії

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Показати ще

Військовий з сім'єю

Одне з них - яким чином буде збережено повний розмір грошової допомоги військовослужбовцям, які досі перебувають у полоні, та інші форми матеріальної допомоги після їхнього звільнення. Закон також враховує особливості виконання судових рішень щодо військовослужбовців, які перебувають у зоні бойових дій, і робить цю процедуру більш гнучкою та справедливою для них.

Нагадуємо, влада відхилила пропозицію перенаправити 400 млн. грн на ЗСУ.

"Україна почала заганняти росію", військовий есперт оцінив ситуацію на полі бою- детальніше на Знай.ua.

Раніше ми повідомляли, генерал-майор розповів чи допоможе операція ЗСУ на Курщині все таки зупинити росіян на Донбасі.