Ізраїльський аналітик Давид Гендельман зазначає, що важливі військові операції, як-от битва за Покровськ та події на Курщині, можуть співпасти з виборами президента США, запланованими на початок листопада. Це має велике значення, оскільки Київ залежить від підтримки США.

Однак не всі експерти передбачають кардинальні зміни цієї осені. Військовий аналітик Агіл Рустамзаде вважає, що навіть за умови успіхів на фронті, жодна зі сторін не має вирішальної переваги для зміни ходу війни. На його думку, війна буде затяжною без швидких змін.

Обстріл ТЕЦ, пожежа / фото: ДСНС

Михайло Жирохов додає, що можливості російської армії досягнуть піку на початку осені, і Кремль намагатиметься досягти своїх цілей до початку дощів. Він прогнозує, що російські війська спробують вийти на адміністративні кордони Донецької області до листопада, поки умови сприяють їхній мобільності.

Україна також готується до контрнаступу. Жирохов вважає, що українська армія може досягти успіху, як колись Польща у 1920 році розгромила Червону армію в контрнаступі, відомому як "чудо на Віслі". Аналітики очікують нестандартних кроків від України, що можуть змінити хід війни.

Популярні новини зараз

Пенсію піднімуть на 1500 грн: кому пощастить

З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне

Виправдання не спрацюють: ТЦК жорстко покарають чоловіків за відмову

Небезпечна хвороба повертається: через травму пальця хлопчик потрапив до інтенсивної терапії

Показати ще

Пожежа, скріншот: YouTube

Гендельман застерігає, що втрата Покровська восени може створити серйозні проблеми для української оборони. Однак він також не виключає можливості неочікуваних дій з боку українських сил, що можуть змінити ситуацію.

Розв'язка цієї битви буде визначальною для подальших подій на фронті. Якщо перелому не станеться, конфлікт може або заморозитися, або ескалювати у 2025 році. Гендельман підсумовує, що восени 2024 року принцип "курчат восени рахують" буде актуальним як ніколи.

Пстраждав житловий будинок від ракети, що, вірогідно, прямувала у бік аеропорту

Також російська армія розпочала використовувати новий тип авіабомб, що становлять нову загрозу для України, а військові експерти прогнозують можливий перелом ситуації на фронті до кінця 2024 року.

Нагадаємо, "Вже реалізуються...": відома тарологиня передбачила можливість переговорів України та РФ

Раніше ми писали про те, що "Це не останні удари": астролог прогнозує нові ракетні атаки – які міста під загрозою

Крім того, Знай.ua повідомляв, українцям почнуть платити за допомогу воїнам майже 18 000 грн: що за нова посада