Державне підприємство "Ліси України" нагадали, що самовільна заготівля ялинок карається законом.

Це є адміністративним правопорушенням, за яке українці можуть отримати чималий штраф у розмірі 759 гривень.

Новорічні ялинки, скріншот: YouTube

"Напередодні різдвяно-новорічних свят у філіях Столичного лісового офісу ДП "Ліси України" посилюють охорону хвойних молодих насаджень та новорічних плантацій", – нагадали у підприємстві.

За незаконне вирубування дерев існують різні штрафи. Штраф за вирубку хвойного дерева віком до 41 року становитиме від 759 гривень до 3432 гривень. Якщо вирубка здійснювалась на території природно-заповідного фонду за межами населеного пункту, то штрафи будуть набагато більшими. Це буде порушенням законодавства про надання шкоди природно-заповідному фонду і стягнення становитиме від 8621 гривні до 42690 гривень. Окрім цього, порушники мають обов’язково сплатити ще й штраф за незаконну вирубку хвойних дерев, який становить від 510 до 1020 гривень. Для посадових осіб такий штраф буде більший – від 2550 до 5100 гривень.

Популярні новини зараз

Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку

"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати

Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

Гроші. Фото: Youtube

Незаконна вирубка і лісах, перевезення та збут будуть мати інші наслідки. Штраф у такому разі буде суттєвий – від 17000 до 25500 гривень. Це кваліфікується як заподіяння істотної шкоди довкіллю. Штрафом справа у такому разі може і не обмежитись. Злочинцю у такому разі загрожує арешт до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

Нагадаємо, портал Знай інформував, в Україні скоро почнуть продавати новорічні ялинки: скільки доведеться віддати за живе дерево

Раніше на порталі Знай повідомлялося, ялинка простоїть до 8 березня: як продовжити життя новорічному дереву

Також, наш портал інформував, у Сумах – 80 грн, а у Чернігові – 770 грн: які ціни на новорічні ялинки по областях