Отримана пенсія – не просто гроші на карті, а можливість забезпечити собі комфорт та впевненість у майбутньому. Міністерство соціальної політики України наполегливо радить пенсіонерам не відкладати одержання коштів на тривалий термін.

Дар'я Марчак, перший заступник міністра соцполітики під час телемарафону, звернула увагу на важливість активного використання пенсійних виплат.

Банківська картка. Фото: Youtube

У країні діє закон, за яким незатребувані пенсії, не зняті з картки, можуть бути вилучені з персонального рахунку пенсіонера та повернені до Пенсійного фонду.

Хоча кошти не вилучаються, якщо вони не використовувалися протягом місяця або двох, але при бездіяльності власника рахунку протягом півроку або більш можливе вилучення коштів.

Популярні новини зараз

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма

Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

Однак є спосіб повернути невиплачені суми – звернутися до Пенсійного фонду, підтвердити свою особу та довести, що пенсіонер є законним одержувачем цих грошей. Цей процес вимагає підтвердження факту життя та ідентифікації.

Дарія Марчак / фото: скріншот Youtube

У міністерстві уточнюють, що це також необхідно для того, щоб уникнути зловживань, коли засобами може скористатися злочинець, отримавши доступ до картки та ПІН- коду.

Щоб уникнути подібних незручностей, Мінсоцполітики рекомендують пенсіонерам регулярно забирати пенсію зі своєї картки, хоча б раз на два-три місяці, або одразу знімати кошти, підтверджуючи свою потребу в них.

Це не тільки забезпечує гроші в потрібний момент, а є доказом життєздатності пенсіонера.

А ми нагадуємо, що допоможе пережити зиму: як отримати 3600 грн на кожного члена сім'ї

Раніше ми писали про те, що українці платитимуть за газ по-новому: до мешканців трьох регіонів звернулися з важливим попередженням

Як повідомляв Знай.ua, доведеться ще бути схожим на роботу: хто з українців не вийде на пенсію у 60 років