Частина українців через повномасштабне вторгнення були вимушені виїхати закордон, у тому числі і пенсіонери. Літнім людям розповіли як отримати пенсію, якщо її термін дії закінчився у квітні 2022 року.

Про це повідомила начальниця філії Донецьке обласне управління АТ "Ощадбанк" Ганна Прасол кореспонденту "Укрінформ".

"Ощадбанк". Фото: скрін youtube

Якщо банківська картка "Ощаду" має термін дії до квітня 2022 року, то на неї продовжує нараховуватися пенсія, однак зняти її не можна.

Для того, щоб зняти нараховану за військовий час пенсію, необхідно особисто звернутися до відділення "Ощадбанку" для оформлення нової картки для виплат.

Популярні новини зараз

Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися

Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах

Якщо дорожите субсидією – не ігноруйте: що треба робити, щоб залишитися з допомогою

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Показати ще

Термінал "Ощадбанку", скріншот: YouTube

"Банк — як агент, уповноважений зараховувати кошти на картки пенсіонерів. Нарахування цих пенсій здійснює Пенсійний фонд України, а ми вже здійснюємо, згідно зі списками, зарахування саме на картки. На сьогодні у нас є картки, дія яких пролонгована — це ті, термін дії яких закінчився в квітні 2022 року. А ті, дія яких закінчилась до квітня 2022 року, на жаль, сьогодні в статусі тимчасово призупинених. Тобто клієнти повинні звернутися до банку й отримати нову картку. Але на рахунок цих карток ми все ж таки продовжимо зараховувати пенсію, якщо Пенсійний фонд її нараховує", — пояснила спеціаліст.

Також менеджерка нагадала про те, що "Ощадбанк" продовжив дію усіх платіжних карток, термін дії яких закінчився з квітня 2022 року до 1 січня 2024 року.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, "Ощадбанк" попередив пенсіонерів, які одержують виплати на картку: що потрібно знати.

Також наш портал інформував, "Ощадбанк" виплатить власникам пенсійних карток до 25 000 гривень: кому пощастить.

Крім того, ми писали, "Ніколи не відкривайте тут рахунків!": клієнтка "Ощадбанку" стверджує, що через 7 років після закриття рахунку їй "навішують" борг.