Для всіх наших шанованих читачів, які користуються електричними та газовими котлами опалення або навіть бойлерами, є важливе попередження. Справа в тому, що є думка, що ці апарати потрібно регулярно вимикати з мережі на ніч.

Важко не погодитись, що такі дії справді допомагають заощадити кілька десятків гривень на платіжках за світло чи газ. Однак у результаті за ремонт цих домашніх "гаджетів" доведеться віддати дуже велику суму, яку неможливо порівнювати з тим, що у платіжках.

Про це в деталях розповіла спеціалістка з енергоефективності Essential Site Skills Кетрін Сторер для видання Express.

Газовий котел. Фото: скрін youtube

Для економії енергоресурсів котли та бойлери ночами краще переводити в режим низького нагріву.

Популярні новини зараз

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Показати ще

"Вимкнення котла на ніч може здатися швидким рішенням для скорочення витрат. Але це короткострокове рішення з потенційними довгостроковими проблемами”, – попередила експерт.

Бойлер. Фото: скрін youtube

Сторер уточнила, що регулярне вимкнення техніки з мережі призводить до проблем із безпекою, а також знижує ефективність приладу та збільшує ризик несправностей.

Поломки можуть бути досить суттєвими – від виходу з ладу окремих деталей до проблем із тиском у системі. Ремонт із заміною деталей коштує дорого.

Котел. Фото: скриншот youtube

"Дуже важливо підтримувати стабільну роботу. Це забезпечує безпеку вашого котла і може продовжити його термін служби”, – пояснила спеціалістка. Також, за її словами, важливо одразу при покупці обирати енергоефективні моделі. Вони можуть коштувати дорожче, але зрештою різниця в ціні окупиться досить швидко, запевняє Сторер.

Щоб забезпечити безперебійну роботу приладу в умовах нестабільної подачі електроенергії, українцям рекомендують придбати джерела безперебійного живлення (ДБЖ або UPS). Для правильного вибору потрібно буде визначити необхідний тип пристрою та розрахувати його потужність.

Нагадаємо, всім одержувачам пільг дали важливе пояснення: додатково 21 кв.м на сім'ю.

Раніше повідомлялося, зарахують лише в одному випадку: коли страховий стаж йде у майбутню пенсію.

Також, страховий стаж, набутий не на роботі зарахують: у ПФУ попередили – є конкретні умови.