Наголошуючи на важливості безпеки при використанні природного газу в побуті, компанія "Газмережі" звернулася до українців у зв'язку із погіршенням погоди. Газ як важливий побутовий ресурс вимагає уваги та відповідальності, щоб уникнути можливих аварійних ситуацій.

Як головні запобіжні заходи, слід контролювати роботу газових приладів, використовувати їх тільки за призначенням і уникати сушіння одягу над відкритим вогнем. Регулярне технічне обслуговування газового обладнання фахівцями компанії також відіграє ключову роль у забезпеченні безпеки.

Газовий котел. Фото: скрін youtube

Компанія нагадує про важливість провітрювання приміщень, де використовуються газові прилади, а також наголошує на необхідності постійного контролю за тягою в димових та вентиляційних каналах.

Чого робити не можна:

  1. Використовувати газові колонки та опалювальні котли за відсутності тяги в димарі, а також при різкій зміні кліматичних умов, наприклад, сильного поривчастого вітру, туману, дощу, снігу.
  2. Затуляти димохідні отвори та не порушувати цілісність системи газопостачання.

Правила безпечного використання газу в побуті / фото: Газмережі

Популярні новини зараз

"Йо**на ти в рот": п'яні ТЦК-кашники силоміць "упакували" волонтера і з кулаками накинулися на жінок

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Показати ще

Дотримання цих простих правил може уникнути нещасних випадків і допомогти убезпечити сім'ю та сусідів. У разі відчуття запаху газу необхідно негайно зв'язатися з аварійно-диспетчерською службою за телефоном 104.

Ця служба доступна цілодобово, без вихідних для оперативної реакції на можливі аварійні ситуації.