У багатоквартирних будинках, які постраждали в результаті війни, жителі матимуть можливість відновити своє проживання за допомогою нової грантової програми під назвою "Віднови дім".

Українці, які потребують фінансової допомоги, можуть подати заявки на цю програму, за умови, що їхнє житло знаходиться на територіях, що контролюються Україною.

Про це повідомляється на офіційному сайті програми.

"Мета проекту — фінансування будівельних робіт з відновлення житлових будівель Об'єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ ), пошкоджених внаслідок військової агресії російської федерації проти України", — йдеться на сайті.

Програма "Віднови будинок" / фото: сайт програми

Популярні новини зараз

Стосується всіх споживачів: "Київводоканал" дав час до 30 квітня

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Показати ще

Гроші, виділені в рамках цієї програми, призначені виключно для реконструкції будівель та проведення ремонтних робіт. Сума гранту залежить від потреб і потребує експертної оцінки, якщо запитувана сума перевищує 1 мільйон гривень.

Для участі в грантовій програмі існують критерії відбору — будівля має бути пошкоджена внаслідок активних бойових дій, а керуюча компанія повинна знаходитись на контрольованій території .

Пошкоджений будинок. Фото: скрін youtube

Претенденти мають попередньо провести оцінку збитків та підготувати необхідні документи. Основні напрямки використання грантових засобів включають ремонт або заміну вікон, дверей, балконів, відновлення фасадів, дахів, а також ремонт котельних та інженерних мереж.

Для участі у програмі мешканці будинку мають:

  • висловити свою згоду на участь,
  • оформити кошторис на роботи,
  • укласти договір з компанією, яка здійснює відновлювальні роботи,
  • відкрити банківський рахунок для одержання коштів.

Всю детальну та необхідну інформацію ви можете покроково розглянути на сайті програми.

Заявку можна подати онлайн електронною поштою або у паперовому вигляді (поштове відправлення, кур'єрська доставка тощо) на адресу Фонду.

Також наш портал інформував, українські фермери отримають величезну фінансову допомогу: кому і як подати заявку вже зараз

Крім того, ми повідомляли, українці можуть відмовитися від "рабських" умов: у важливому питанні поставили крапку

Знай.ua писав, ремонт ТЦК "заважив" на 14 мільйонів: найнеобхідніше під час війни?