У Міністерстві цифрової трансформації дали поради, як забезпечити собі доступ до Інтернету у разі відключення електрики цієї зими.

Вони надали рекомендації для збереження зв'язку від 4 до 72 годин за умов можливих блекаутів. Різні технології підключення, такі як xPON, FTTx, DOCSIS або xDSL можуть бути ключем до тривалості роботи інтернету без електроживлення.

Мобільний інтернет. Фото: Youtube

Наприклад, оптоволоконне підключення xPON забезпечить підключеним користувачам зв'язок протягом трьох днів, проте це доступно лише половині користувачів. Понад 70% українців можуть залишатися в мережі через телефонний кабель, але з часом підтримки до 8 годин.

"Дізналися у провайдерів про найефективніші способи, які допоможуть забезпечити інтернет під час відключень. Він підійде українцям з різним типом інтернету в будинку та дозволить залишатися на зв'язку від 4 до 72 години”, – зазначили у Мінцифрі.

Популярні новини зараз

Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Показати ще

Незважаючи на те, що половина користувачів має доступ до оптоволоконного підключення, ця необхідна умова для більш тривалого та стабільного зв'язку під час відключення електрики.

Подбайте про інтернет / фото: Мінцифра

У той же час, більш поширені технології підключення, такі як xDSL або FTTx, забезпечують доступ в інтернет, але у разі відсутності електроживлення вони надають зв'язок на більш короткий період до 8 годин.

Міністерство цифрової трансформації закликає користувачів вжити заходів для забезпечення зв'язку в умовах можливих блекаутів.

Рекомендується ознайомитися з альтернативними технологіями підключення та забезпечити собі необхідний резервний зв'язок у разі відключення електрики, щоб залишатися на зв'язку у важливі моменти.

Пам’ятайте, "drakonovskie" залишить у минулому відсотки та пеню: зв’язані руки грабіжницькому мікропозику

Раніше ми писали про те, що дочекалися: з 1 січня українські пенсіонери отримають 2600 грн надбавки, хто перший у черзі