Вже десять років поспіль у Перечині (Закарпаття) напередодні Різдва готують легендарні оплатки.

В сюжеті "Суспільного" майстриня Наталя Лопарєва ділиться рецептом. Тісто має бути рідким, як для млинців. Його наливають на спеціальну пічку, притискають, обрізають залишки по краєчках, та відкривають пічку: готова оплатка.

Це страва, яку словаки їдять першою після молитви на Святвечір, — розповіла волонтерка Мирослава Годована. В Україні такі готують вже більше десяти років, а раніше їх замовляли у сусідній Словаччині.

Тим часом головна ялинка України, традиційно встановлена в Києві на Софійській площі, увійшла до переліку найкрасивіших різдвяних дерев Європи. Відповідний рейтинг, як і щороку, склала туристична організація European Best Destinations.

Нагадаємо, українці ризикують застрягти на заробітках на Різдво: "Два роки не бачили маму".

Популярні новини зараз

Пенсіонерам підвищать пенсії: у кого поважчають гаманці

Гороскоп на літо-2025 для всіх знаків Зодіаку: Рибам не реагувати на колишніх, а Водоліям можна втекти

Українцям спустошать кишені: за запізнення зі сплатою комуналки нарахують штрафи

Ухилянтів чекає потужний удар: після санкцій ТЦК не залишиться нічого

Показати ще

Як повідомляв портал Знай.ua прогноз на зиму 2020-2021 в Україні: синоптик попередив про -24 морози і снігопади.