Вже десять років поспіль у Перечині (Закарпаття) напередодні Різдва готують легендарні оплатки.
В сюжеті "Суспільного" майстриня Наталя Лопарєва ділиться рецептом. Тісто має бути рідким, як для млинців. Його наливають на спеціальну пічку, притискають, обрізають залишки по краєчках, та відкривають пічку: готова оплатка.
Це страва, яку словаки їдять першою після молитви на Святвечір, — розповіла волонтерка Мирослава Годована. В Україні такі готують вже більше десяти років, а раніше їх замовляли у сусідній Словаччині.
Тим часом головна ялинка України, традиційно встановлена в Києві на Софійській площі, увійшла до переліку найкрасивіших різдвяних дерев Європи. Відповідний рейтинг, як і щороку, склала туристична організація European Best Destinations.
Нагадаємо, українці ризикують застрягти на заробітках на Різдво: "Два роки не бачили маму".
До школи у суботу: дітлахам впровадили 6-денний навчальний тиждень
Ухилянти намагаються прорватися до Білорусі: сунуть навіть за гроші
ТЦК масово мобілізують пенсіонерів у жовтні: кому варто готуватись
Останні копійки відберуть: Ощадбанк змінив правила зняття готівки для пенсіонерів
Як повідомляв портал Знай.ua прогноз на зиму 2020-2021 в Україні: синоптик попередив про -24 морози і снігопади.