Андрій Дем'яненко - голова осередку благодійного фонду "100% життя" в Ужгороді. Чоловік має ВІЛ-позитивний статус.

Про свій діагноз чоловік лізнався під час вагітності дружини 14 років тому. Тоді лікарі у Білій Церкві пропонували подружжю зробити аборт, проте майбутні батьки вирішили, що їхнє немовля має з'явитися на світ. В сюжеті Mukachevo.net розповідають, що родина Дем'яненків намагалася зробити все, аби їхня дитина народилася здоровою.

Андрій згадує, як відчував неоднозначне ставлення сусідів, коли вони переїхали на Закарпаття. Люди не віталися з ним та не дозволяли своїм дітям гратися з їхньою донькою. Проте минув час, і подружжю вдалося змінити думку односельців.

Чоловік почав проводити активну соціальну роботу і один із небагатьох вільно розповідає про свій статус. Як жити із ВІЛ, як ставиться суспільство до людей із таким діагнозом, чому важлива підтримка і своєчасна діагностика - усе це Андрій знає не з чуток.

Нагадаємо, Знай писав, що мешканка Чернівецької області Марія Ватаман відзначила столітній ювілей-старенька чекала святкування з родиною, проте настрій дещо зіпсувалаа.

Популярні новини зараз

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Показати ще

Також Знай писав, що на Хмельниччині жінка відзначила столітній ювілей. До неї в гості прийшли всі діти, онуки і правнуки, а також завітали місцеві чиновники, щоб привітати з такою круглою датою.

Нещодавно Знай передавав, що Львівська довгожителька Анастасія Ксьондз відзначила свої 103-й день народження.