Печеня, супи, запіканки, м'ясо і каші, приготовані в горщиках, надзвичайно смачні і дають дивовижне відчуття затишній старовини, коли наші молоді ще прабабусі готували їжу в печі.

Горщик по-карпатськи

Інгредієнти:

  • 1 кг картоплі
  • 1 кг свинини
  • 400 г консервованої квасолі
  • 1 цибулина
  • 400 г консервованих грибів
  • 400-600 г моркви по-корейськи
  • 6 ст. л. томатного соусу
  • сіль, перець і часник за смаком
  • рослинна олія для смаження

Приготування:

  1. Наріж середніми кубиками картоплю, відправ її у велику сковороду з високими бортами (підійде глибока кругла сковорода вок) і обсмажуй в олії до золотистої скоринки.

  2. Наріж м'ясо приблизно такими ж кубиками, як картоплю. Видави часник і змішай його з томатним соусом. Наріж цибулю півкільцями.

    Популярні новини зараз

    Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф

    Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії

    У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося

    В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись

    Показати ще
  3. Коли картопля почне покриватися золотистою скоринкою, додай до неї цибулю і слідом за ним м'ясо. Перемішай, посоли і поперчи, зменш вогонь до середнього і обсмажуй 3-4 хвилини, поки м'ясо не поміняє колір.

  4. Потім додай туди ж гриби, квасолю, моркву по-корейськи, перемішай і тримай на вогні ще 5 хвилин. Переклади готову суміш в горщики, заповнюючи їх приблизно на 3/4. Повинні заповнитися 7-8 горщиків.

  5. Для приготування бульйону візьми 2 літри води, додай в нього лавровий лист, томатний соус, щіпку перцю і трохи петрушки. Нагрій суміш, не доводячи до кипіння, і залий нею горщики.

  6. Закрий горщики кришками і постав у холодну духовку, потім включи вогонь на 180 градусів і запікай 40-50 хвилин.

  7. Подавати можна прямо в горщиках або розкласти по тарілках, прикрасивши зеленню.

Горщик по-карпатськи

Приємного апетиту!

Нагадаємо, для смачного борщу взимку: простий рецепт заправки з капустою.

Як писав портал Знай.ua, соковита відбивна зі свинини з апетитною сирною скоринкою - пальчики оближеш.

Також портал Знай.ua писав, що взимку собі подякуйте: смачний рецепт заправки для солянок і розсольників.