Восени природа багата на грибочки. Завдяки вологій погоді їх виростає величезна кількість. Сприятлива погода в жовтні - дощі та тепло, роблять свою справу.
Люди почали активно збирати гриби. Багатий і щедрий грибний «улов» дозволяє зробити «останні» приготування до зими, насолити і намаринувати лісові дари, насушити і наморозили їх.
Закарпатці діляться фото з “тихого полювання”. Жителька обласного центру Закарпаття Maryna Maksym демонструє свій “улов”.
“Сезон відкрито”, - написала Марина.
Штрафи від ТЦК зростуть вдвічі: ухилянтів добряче потрусять
Масштабне березневе підвищення пенсій: 2300 отримають не всі
Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців
Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
"Яка краса, заздрю тихо", - коментують користувачі.
Основне правило, яке повинен усвідомити кожен збирач їстівних грибів, перед збиранням насамперед необхідно ознайомитись із складом отруйних грибів.
Збирати гриби треба дуже уважно, перевіряючи у підозрілих та мало знайомих видів колір шапки, пластинок, м'якуша, наявність кільця на ніжці.
Гриби треба використовувати в найкоротший строк після збирання, їх не можна довго зберігати сирими при кімнатній температурі.
Раніше портал Знай.uа писав про те, що на Житомирщині оскаженілий дачник відстрілював грибників: "Ти попався"
Також портал Знай.uа писав, що на Тернопільщині розшукують пенсіонера в зелених чоботях - пішов по гриби і зник
Також портал Знай.uа писав, про оригінальний грибний суп: смачнюча перша страва стане візитною карткою кожної господині