22 вересня о 23:31 до Служби порятунку надійшло повідомлення про пожежу в будівлі для проживання монахів на території Свято-Іоанно-Богословського чоловічого монастиря Мукачівської єпархії УПЦ, що в с. Сільце Іршавського району. Повідомляють у ДСНС України у Закарпатській області.

фото zk.dsns.gov.ua

Загорілося дерев’яне перекриття між першим та другим поверхом споруди. Спочатку монахи намагалися самотужки загасити вогонь за допомогою відер із водою. І тільки коли зрозуміли, що їм це не вдасться, зателефонували за номером 101.

За викликом до монастиря направили бійців 5-ї державної пожежно-рятувальної частини м.Іршава. Загалом на місці події працювали 4 одиниці техніки та 18 чоловік особового складу.

Як з’ясувалося, всередині будівлі залишилися троє монахів. Рятувальники вивели їх на вулицю, однак чоловіки, перебуваючи у шоковому стані, намагалися повернутися до палаючої споруди. Тож бійці ДСНС силоміць захистили їх від небезпеки. Після цього о 00:41 вогнеборці локалізували пожежу та о 04:55 – остаточно її ліквідували.

Популярні новини зараз

Прогноз магнітних бурь на травень: коли чекати "ударів по голові"

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

фото zk.dsns.gov.ua

Внаслідок пожежі знищено покрівлю на площі 120 кв. м., меблі, вікна і двері. Крім цього, пошкоджено стіни та перекриття будівлі для проживання монахів. Суму завданих збитків, як і причину появи вогню, встановлюють правоохоронні органи.

фото zk.dsns.gov.ua

Нагадаємо, що під Києвом вогонь залишив без даху над головою десятки людей - "Спалахнув на світанку"

Як повідомляв портал Знай.uа, мужні тернополяни витягли дітей з вогню, ризикнувши життям: "Не могли вчинити інакше"

Також портал Знай.uа писав, що на Тернопільщині нещадний вогонь залишив корів без "ліжка"