Цікавого та незвичного гриба було знайдено на Закарпатті. Світлиною своєї знахідки поділилася в соцмережі Оксана Павлюк в одній із груп ФБ.
"Що за гриб, хто знає?", – цікавилася авторка поста ФБ.
Користувачі ФБ в коментарях зазначили, що то гриб Бараняча голова.
"Їсти не можна тільки милуватись бо вона занесена в Червону книжку.", - написала Вера Кутя.
Українці ризикують залишитися без роботи та соціальних виплат
В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Насправді рідкісний екземпляр називається «спарасіс кучерявий» (дещо схожий на грифолу кучеряву), він занесений до Червоної книги України як зникаючий вид. У народі його дійсно називають “гриб-баран” або “грибна капуста”. Знайдений у лісі диво-гриб – їстівний.
У Червоній книзі України пишуть, що ареалом поширення гриба є Євразія та Північна Америка. В Україні він зустрічається вкрай рідко і зазвичай поодинці.
Причини зникнення гриба – занадто активне полювання грибників і знищення віковічних сосен.
Раніше портал «Знай.uа» писав про те, що Суп з вершкового сиру та грибів - проста перша страва з багатогранним смаком і насиченим ароматом
Також портал «Знай.uа» писав, що Ревізор Панкова дала важливі поради про головний продукт осені: "Здоров'я зубів і кісток" Ведуча Нового каналу програми" Ревізор " Юлія Панкова розповіла, чим корисні лісові гриби – головний осінній продукт.
Також портал «Знай.uа» писав про Маринад для будь-яких грибів: як заготувати на зиму опеньки, маслюки та печериці без зайвих клопотів Простий універсальний рецепт підійде для заготівлі білих грибів, печериць, опеньків, маслюків тощо.