Айс-лате може здатися простим напоєм, який легко приготувати вдома, але на практиці багато хто стикається з тим, що вже за кілька хвилин на сонці кава перетворюється на водянисту та несмачну рідину. Про це пише Express.
Експерт Джонатан Сітсон зазначає, що головна помилка більшості полягає у використанні звичайного льоду. Справжній лайфхак – це заморожувати залишки звареної кави й використовувати їх як кубики льоду.
"Кавові кубики – це чудовий спосіб зберегти насичений смак холодного напою без розбавлення водою. На відміну від стандартного льоду, вони при таненні надають напою додатковий кавовий аромат, а не роблять його слабким", – пояснює Сітсон.
За його словами, процес доволі простий – потрібно зварити трохи міцнішу порцію чорної кави, повністю охолодити її, розлити у формочки та залишити в морозилці на ніч. Хоча для цього ідеально підходить кава холодного настою через м’який смак, підійде й будь-який інший варіант.
"Анти-ТЦК у шкарпетці": в Україні почали торгувати новими гаджетами для "бусифікованих"
Зимові канікули і відключення світла: скільки будуть відпочивати виші
Пенсіонерів позбавлять виплат у 2026 році: що потрібно встигнути зробити
Нові зміни від "Київстар" та Vodafone: що готують для користувачів
Після заморожування готові кубики варто перекласти в герметичний контейнер або пакет для заморозки й використовувати протягом двох тижнів – щоб уникнути стороннього запаху чи присмаку.
Коли захочете випити освіжальний айс-лате, просто киньте кавові кубики в склянку та залийте їх свіжоприготовленою холодною кавою. Щоб напій довше залишався прохолодним, Сітсон радить використовувати великі формочки для льоду й термосклянки – це дозволить насолоджуватися смаком протягом цілої години без втрати якості. Для додаткової родзинки можна додати трохи ванільного сиропу або щіпку кориці перед заморожуванням.
- До цього ми писали, як зварити еспресо, раф і лате вдома і навіть без кавоварки: рецепти, з якими бариста не потрібен.
- Ще Знай.ua повідомляв, чим доповнити каву, щоб покращити метаболізм.
- Також наш портал розповідав про холодний чай без заварювання: рецепт ідеального напою для спеки.