Райффайзен банк - фінансова установа, через яку надходять різні виплати, зокрема й пенсія.

На сайті Мінфіну залишила коментар схвильована українка.

Райффайзен банк Аваль, скріншот: YouTube

Її родичка – пенсіонерка, яка мешкає на тимчасово окупованій території у Запорізькій області. З недавнього часу банківську картку жінки, на яку надходили пенсійні виплати, заблоковано. Причиною цього – не проходження ідентифікації.

Сама коментаторка стверджує, що неодноразово зверталася на "гарячу" лінію, щоб пояснити ситуацію. Адже жінка на окупованій території не має сучасного гаджета, інтернету немає, а зв'язок "ловить" через раз. І сама з цих причин вона благала працівників фінансової установи зателефонувати пенсіонерці та виконати процедуру таким чином. Але всі прохання було проігноровано. Водночас жінка стверджує, що громадяни, які отримують виплати через інший банк, таких проблем не мають. А без пенсійних виплат лишилося близько тисячі українців цього банку.

Популярні новини зараз

Якщо не хочете посидіти від платіжки: у "Київтеплоенерго" застерегли споживачів

Проїзд дорожчає, пільги обмежують: які зміни чекають українців

Не врятують навіть оновлені дані: кого з чоловіків примусово доставлять до ТЦК

Загинув відомий співак, зірка гурту "One Direction" Ліам Пейн: копи кажуть - випав з вікна

Показати ще

Ідентифікація абонентів, кадр з відео

Відповідь банку

Сам банк пояснив ситуацію із вимогами до проходження процедури. Ідентифікація – необхідна процедура, яка проводиться відповідно до законодавчих актів України, тож якщо її не пройти, то рахунок буде заблоковано. Там пообіцяли піти назустріч та вирішити питання в будь-яких умовах. Але для цього попросив надати інформацію про власницю банківського рахунку та актуальний контактний номер, щоб зв'язатися з жінкою безпосередньо та вирішити проблему.

Коментар жінки. Фото: скрін Мінфін

Нагадаємо, що ПриватБанк просить чекати на три роки: пояснює, що це нормально.

Раніше ми повідомляли, що ПриватБанк скасовує комісії з переказів: хто може скористатися.