Однією з умов отримання субсидій є наявність у працездатних осіб доходу у розмірі не менше мінімальної заробітної плати. Що робити, якщо безробітна людина потребує допомоги, розповіли у пресслужбі Пенсійного фонду України.

Наявність доходу у розмірі не менше мінімальної зарплати у працездатних членів домогосподарства та сплата єдиного страхового внеску – одна з умов призначення субсидії. Однак, це не означає, що безробітні українці не можуть отримати допомогу від держави.

Безробіття. Фото: скрін youtube

Житлова субсидія може бути надана за відсутності доходу та сплати ЄСВ, якщо українець протягом періоду, за який враховуються доходи, не менше місяця перебував на обліку центру зайнятості як безробітний.

Для громадян, які втратили роботу в період повномасштабної війни та були зареєстровані у центрі зайнятості як безробітні, при розрахунку субсидії до доходу замість зарплати за попереднім місцем роботи враховується розмір призначеної допомоги за місяць, що передує місяцю звернення за оформленням субсидії.

Популярні новини зараз

Польща пропонує скасувати допомогу біженцям: чоловіків – на фронт, жінок – піднімати економіку України

Повістки поштовим листом: ТЦК поставило новий ультиматум

Платіжка збільшиться вдвічі: українцям приготували новий тарифний подарунок

Перші снігопади: українців попередили про погоду

Показати ще

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Безробітні громадяни можуть подати заяву, декларацію та інші документи для субсидії через особистий кабінет на вебпорталі електронних послуг ПФУ, поштою або особисто звернувшись до ПФУ.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ПФУ відмовить в оформленні: хто не зможе вийти на пенсію у 2025 році.

Також наш портал інформував, субсидії та пільги на комуналку: чи продовжуватиметься підтримка українців.

Крім того, ми писали, нарахування субсидії припиниться: українці отримали попередження.