З вересня старшокласники в Україні вивчають предмет "Захист України" за новою програмою, яка включає практичні навички надання першої медичної допомоги, управління безпілотниками, а також вміння реагувати на стресові та надзвичайні ситуації.

Ці зміни стосуються всіх учнів, без поділу за гендером. Про це розповіла заступниця міністра освіти Надія Кузьмичова в інтерв'ю РБК-Україна.

Що змінюється в програмі? Уроки "Захисту України" тепер охоплюють практичні аспекти, де кожен учень незалежно від статі навчається ключовим навичкам, важливим для безпеки та виживання. Особливу увагу приділено інноваційним підходам- вивчення відбувається не через старі плакати, а з використанням сучасного обладнання. Учні зможуть тренуватися на спеціальних технологічних платформах, адаптованих до їхніх потреб, у тому числі у гейміфікованому форматі, що робить процес навчання цікавим.

Школярі на уроці

Нові центри навчання. В Україні вже створено 887 центрів для навчання старшокласників, куди приходять учні з кількох шкіл. Такі центри обладнані всім необхідним для практичних занять, включаючи технічні засоби для відпрацювання навичок.

Популярні новини зараз

Син голови Хмельницької МСЕК Тетяни Крупи активно намагається вивести нажите із країни

Чоловіків знову кличуть до ТЦК: треба заново пройти процедури

Мінімум – 500 грн, а то й кілька тисяч: пенсіонерам дали шанс отримати додаткові гроші

Пенсіонеру дається 10 днів: держава забере всі виплати

Показати ще

Школа. Фото: скрін youtube

Зміна філософії навчання. МОН очікує, що новий підхід до предмета змінить розуміння учнів про відповідальність та важливість захисту своєї країни. Відтепер захист України — це не просто обов'язок, а частина виховання на цінностях.

Раніше ми повідомляли, школярам оновили систему навчання.

У школах впровадять нові предмети- більш детально на Знай.ua.

Нагадаємо, уроки "Захист України" в українських школах, що там відбувається насправді?