Міністерство оборони України прийняло рішення провести детальну перевірку всіх осіб, які отримали відстрочку від мобілізації завдяки бронюванню. Для цього дію всіх рішень щодо бронювання може бути тимчасово призупинено до 15 листопада 2024 року.

Міноборони спільно з Міністерством економіки отримали доручення уряду розробити нові критерії для визначення підприємств, установ та організацій як критично важливих для держави. Поки ці критерії не будуть переглянуті та затверджені, процедура бронювання працівників тимчасово зупинена.

ТЦК. Фото: скріншот: Youtube

До 15 листопада буде проведено аудит усіх випадків бронювання, і відстрочка може бути скасована для тих, чиї заявки визнають необґрунтованими. Це рішення є частиною ширшої ініціативи Міністерства оборони, спрямованої на те, щоб зробити процес бронювання більш прозорим і виправданим.

З моменту початку загальної мобілізації в Україні у лютому 2022 року, деякі категорії громадян могли отримати відстрочку від призову. До них належать працівники оборонно-промислового комплексу, енергетики та працівники підприємств, що мають критично важливе значення для функціонування країни. Проте тепер процес бронювання вимагає додаткової перевірки, щоб уникнути зловживань.

Популярні новини зараз

Мільйони, знайдені у голови МСЕК Крупи, можуть повернути: заява прокуратури

Загинув відомий співак, зірка гурту "One Direction" Ліам Пейн: копи кажуть - випав з вікна

За опалення платитимемо менше: українці отримали добрі новини про комуналку перед холодами

ТЦК посилюють правила перевірок військовозобов'язаних

Показати ще

Якщо в ході перевірки буде встановлено, що певні особи отримали бронювання необґрунтовано, їхня відстрочка від мобілізації буде скасована, і вони підпадуть під загальну процедуру призову. Це рішення може значно вплинути на сотні підприємств і тисячі працівників, які раніше мали право на бронювання.

Нагадаємо, Україна може піти на мобілізацію жінок: треба захистити Європу

Раніше ми розповідали, що Залужний розкритикував мобілізацію: досі принципи з часів Петра I

Також, виїзд юнаків закордон: ДПСУ оприлюднили важливу інформацію